Een waardering/dankbrief van iemand in je omgeving

Een blijk van waardering kun je op verschillende manieren over brengen. Je kunt iemand een bloemetje, fles wijn, lekkere zeep of iets anders cadeau geven, maar je kunt ook een cadeau geven waardoor de blijk van waardering net iets meer impact heeft. Een hele mooie manier om dit te doen is een waarderings-of dankbrief.

(een voorbeeld)
Lieve ….

We kennen elkaar al heel lang. Ik wil je heel graag iets vertellen.
Je bent mijn……. en ik ben je heel erg dankbaar omdat je in mijn leven bent.
Je bent een bijzonder persoon.

Ik ben je dankbaar voor:
• De manier waarop je de dingen kunt beredeneren.
• Het feit dat je zo een goede ouder bent voor….
• Je spontaniteit.
• Je gevatte opmerkingen.
• Je intelligentie.
• Je leiderschapskwaliteiten.
• Het feit dat je altijd zo een goede steun voor mij bent.
• Je loyaliteit
• Je spontaniteit.
• Je creativiteit.
• Je tekenkunsten.
• Zangtalent.
• Het feit, dat je altijd zo lief voor mij bent en voor mij klaar staat.
• De persoon die je bent.
• Die keer dat je mij hielp toen bij het overlijden van ….
• Je stralende ogen.
• Je fantastische glimlach.

Het is helemaal niet zo van zelf sprekend dat mensen weten wat ze voor je betekenen. Elke relatie is bijzonder en wordt verschillend ervaren. Je geeft deze persoon de kans iets over zichzelf te leren, waar deze persoon zich in veel gevallen niet bewust van was. De relatie kan zich hierdoor in positieve zin verdiepen.
De brief kun je gewoon in een envelop stoppen en geven, of opsturen, maar ook daar kun je iets creatiefs van maken.

In het begin van 2017 heb ik een projectje gedaan “the love Bottle”. 60 mensen in mijn omgeving hebben een brief van waardering gekregen met daarin een persoonlijke brief van waardering. Ik heb er een briefje bij gedaan met het verzoek om de fles door te geven aan iemand in hun omgeving, zodat meer mensen hiermee in aanraking komen. Of de flessen nu nog doorgegeven worden? Geen idee. Het was in ieder geval prachtig om deze 60 mensen liefdevol in hun hart te mogen beroeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *