Liefde

 

Liefde is soms een moeilijk begrip maar in feite is dat niet zo. Liefde is overal om ons heen. Het probleem is dat veel mensen liefde geven en daar iets voor terug verwachten. Alleen liefde onvoorwaardelijk gegeven is puur en zal als puur ontvangen worden. Liefde eerlijk geven is naar je hart luisteren. Je kunt liefde geven door het schrijven van een brief, iets te schilderen, ondersteuning te bieden in een moeilijke situatie, echt naar mensen luisteren, een lied zingen enz. Niet te veel piekeren, laat het spontaan ontstaan.

Pure liefde is de liefde van een kind dat spontaan zegt dat het van je houdt of je een tekening of een knutsel aanbiedt. Je hoeft alleen maar te zeggen oh dank je wel wat lief van jou en het kind zal nog meer willen maken. En wat doet dat met jou?

Pure liefde is ook de liefde in je hart voor jezelf. Je mag jezelf best wat vaker prijzen en weten dat je waardevol bent en wat je bij kunt dragen aan de wereld. Als anderen het niet doen, moet je het bij jezelf zoeken. Je weet nu hoe belangrijk het is om het aan anderen te vertellen. Je bent er je mag er wezen, je bent mooi en je bent er om jezelf te laten zien en te uiten. Dat is niet egoïstisch.

Mensen die egoïstisch zijn houden niet van zichzelf. Ze voelen zich machtiger dan anderen en willen dat de ander hen dient. Vaak komt dit voort uit een te kort van zelfvertrouwen.

Probeer voor jezelf een lijstje te maken. Wie ben jij, waar sta je voor, wat maakt jou de persoon die je bent. Want als je dit beter weet kun je jezelf beter aan de wereld laten zien en kun je beter achter je eigen acties staan.

Een voorbeeld:

Ik ben:
• Liefde
• Dankbaar
• Uniek er is niemand anders die helemaal hetzelfde is.
• Liefdevol en vriendelijk.
• Dankbaar voor alle liefde om mij heen.
• Waardevol.
• Creatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *